Morten Holmen må være godt tilfreds med klubbens præstationer på det seneste. Arkivfoto

For første gang i klubbens historie: Vendsyssel vinder to kampe i træk

Der var dømt bundopgør i Park Vendia i Hjørring onsdag aften - i en nervepirrende gyser blev det for anden kamp i træk til to point til Vendsyssel

10. februar 2021 kl. 21:38
Opdateret 11. februar 2021 kl. 12:37

HÅNDBOLD: Inden dagens kamp mellem Elitesport Vendsyssel og SUS Nyborg var de to mandskaber placeret i den nederste række af tabellen. Men det blev hjemmeholdet, der spiller i både Hjørring og Frederikshavn, som tog de to point efter en sejr på 31-29.

Efter en indledning, hvor østfynboerne allerede efter tre minutters spil var foran med 3-0, kunne hjemmeholdets Marcus Raakjær reducere til 4-5 efter ni minutters spil.

Herefter scorede udeholdet igen tre gange, uden yderligere involvering fra Elitesport Vendsyssel. Denne gang til 6-11.

Mod slutningen af første halvleg halede hjemmeholdet mere ind på nyborgenserne, navnlig takket være brødrene Holmen, som i kampens første 30 minutter til sammen scorede fem mål. 13-15 stod der, da der blev fløjtet til pause - dermed kunne vendelboerne igen øjne et håb.

Og udligningen kom, da anden halvleg var seks minutter gammel. Det var hjemmeholdets Mikkel Krogshede, som stod for målet til 18-18.

Efter 50 minutters spil kom Elitesport Vendsyssel for første gang foran i kampen, da Magnus Rasmussen bragte hjemmeholdet foran med 25-24.

Det hele endte med en sejr på 31-29 til hjemmeholdet, som dermed kunne tage den anden sejr i træk. For første gang i klubbens historie, siden den blev grundlagt i sommer. Det bringer Elitesport Vendsyssel op på tre sejre i sæsonen - foruden de seneste to mod Odense og Nyborg, vandt man også i sæsonpremieren mod Team Sydhavsøerne.

Med sejren over HC Odense lørdag - klubbens første i fem måneder - var der sået et lille håb om overlevelse hos Elitesport Vendsyssel.

Således lå hjemmeholdet inden aftenens opgør på en 12.-plads, mens SUS Nyborg indtog 14.-pladsen - rækkens nederste plads.

Et bundopgør, der meget vel kan komme til at få betydning for nedrykningspladserne.