Lucas Andersen lavede hattrick i det dramatiske opgør. Arkivfoto: Marti Damgård.

Hattrick, overtid og vanvittigt comeback afgjorde White Hawks-kampen

Frederikshavnerne kom ikke godt fra start men lykkedes med at vende kampen til en 4-1 føring, inden hjemmeholdet kom stærkt tilbage

14. september 2021 kl. 22:43
Opdateret 15. september 2021 kl. 12:51

ISHOCKEY: Frederikshavn White Hawks vandt med 5-4 i overtiden i et dramatisk opgør mod Esbjerg Energy, da holdet tirsdag aften spillede sin tredje udekamp i streg i sæsonen.

Det var frederikshavnernes tredjekæde, der sikrede nordjyderne den anden sejr i sæsonen, da de sammen stod for alle udeholdets scoringer.

White Hawks kom tungt fra start og tog hele tre udvisninger i rap i kampens første 12 minutter. De mange minutter i undertal kom til at koste høgene, da Esbjerg i powerplay kunne bringe sig foran med 1-0 efter 10 minutters spil.

Heldigvis for frederikshavnerne var det et Esbjerg-mandskab, som ikke for alvor lykkedes med powerplayet, for ellers kunne hjemmeholdet snildt have været foran både 3-0 og 4-0.

Det lykkedes dog høgene at komme bedre fra start i anden periode, hvor Lucas Andersen fik udlignet til 1-1 efter blot to minutters spil. Det var et lettere besynderligt mål, som Frederikshavn-spilleren fik lavet, efter at hjemmeholdet fumlede med pucken foran et tomt mål. Esbjerg-keeperen troede fejlagtigt, at pucken var sikkert gemt væk i hans handske.

Vendelboernes tredjekæde var nu for alvor kommet ud af starthullerne, og det lykkedes endnu en gang de unge spillere at få scoret og bragt høgene foran med både 2-1 og 3-1. Det var Sebastian Brinkman, som noterede sig for sit første mål i sæsonen, mens 3-1-målet blev scoret af Lucas Andersen, der ikke bare kunne notere sig for sit andet mål i kampen, men også sit fjerde mål i sæson.

Tredje periode begyndte som den anden. Lucas Andersen fandt Esbjerg-målet for tredje gang i kampen og gjorde det til 4-1 for Frederikshavn.

Nordjydernes manglende disciplin kom dog til at koste dem dyrt, da Sebastian Brinkman fik to minutter for høj stok. Det udnyttede hjemmeholdet hurtigt og reducerede til 2-4, hvilket gav vestjyderne håb, og blot to minutter efter reducerede de igen - denne gang til 3-4.

Så målrige som Frederikshavn White Hawks havde været i anden periode, skulle hjemmeholdet også vise sig at være i tredje periode. Esbjerg Energy fik nemlig gjort kampen spændende igen med en udligning til 4-4 med blot fire minutter tilbage af kampen.

Dog fik høgene en sidste mulighed for at afgøre kampen i den ordinære spilletid, da Esbjergs David Madsen blev smidt i direkte i bad, så frederikshavnerne fik powerplay med ét enkelt minut igen. Dog blev det ikke til flere scoringer i ordinær tid, og så måtte de to hold ud i overtid.

Med et minut tilbage af overtiden fik Frederikshavns Jesper Jensen sendt pucken i målet til 5-4 efter mange chancer, og dermed sikrede han nordjyderne to point.

Kampfakta

Esbjerg Energy - Frederikshavn White Hawks 4-5 (1-0), (0-3) (3-1), (0-1)

Målscorer: 1-0 Craig Puffer (10. minut), 1-1 Lucas Andersen (22. minut), 1-2 Sebastian Brinkman (26. minut), 1-3 Lucas Andersen (31. minut), 1-4 Lucas Andersen (42. minut), 2-4 Grayson Downing (50. minut), 3-4 Phillip (52. minut), 4-4 Grayson Downing (56. minut), 4-5 Jesper Jensen (64. minut)

Udvisningsminutter: Esbjerg: 29 Frederikshavn: 12