Blackhawks sikrede sig en plads i DM-finalen den 4. maj i Næstved.

Floorball-helte er i DM-finalen

14. april 2024 kl. 18:50

FREDERIKSHAVN: I den fjerde semifinale i floorball mellem Frederikshavn Blackhawks og AaB Floorball var hjemmeholdets keeper, Mathias Hansen, i en vanvittig form. Hans exceptionelle præstation var afgørende, da Blackhawks sikrede sig en plads i DM-finalen den 4. maj i Næstved, hvor de står overfor Sunds.

Det skriver Frederikshavner-klubben i en omtale.

Det var en kamp, der blev spillet i et ekstremt højt tempo fra begge hold. Til tider var det noget rigtigt rod, hvor AaB Floorball lykkedes med deres høje pres. Alligevel var det en kamp, hvor Blackhawks viste, at de var skarpest, når det virkelig gjaldt.

I første periode kom AaB Floorball bedst fra start og satte tidligt pres på, men hjemmeholdet stod imod. Efterhånden fik Blackhawks bedre kontrol og begyndte at spille efter planen. Især holdets tredje kæde dominerede, og AaB Floorball havde svært ved at finde en løsning. Det var derfor en forløsning at Tue Sund kunne score til 1-0. Herefter så man sig ikke tilbage, og med en scoring af Magnus Nyeng, endnu et mål fra unge Tue Sund og et hug fra Rasmus Bengtsson, gik hjemmeholdet til pause med en vanvittig 4-0 føring.

I anden periode mistede Blackhawks momentum fra første periode og overlod for meget initiativ til udeholdet. AaB Floorball fik adskillige chancer, og Blackhawks traf dårlige beslutninger. Mod slutningen af perioden fik Blackhawks dog bedre kontrol og genoptog det, der fungerede i første periode. Endnu en gang takket være Hansen i målet lykkedes det kun AaB Floorball at score ét mål. Stillingen var 4-1 efter anden periode.

I tredje periode pressede AaB Floorball på, men Blackhawks formåede at spille sig ud af deres pres meget bedre end i anden periode. Blackhawks brændte nogle store chancer, inden Nicolaj Flyvholm øgede til 5-1. Perioden blev lidt rodet med udvisninger til begge hold, men da AaB Floorball var 6 mod 4 i powerplay, scorede Kasper Kajgaard det afgørende mål til 6-1 i et tomt net. Gæsterne scorede to reducerende mål mod slutningen og fik pyntet på resultatet, men kampen endte 6-3, hvilket sikrede Blackhawks sejren samlet 3-1 i kampe og en plads i finalen i Næstved.

Mathias Hansen var fremragende, men også formationen med Tue Sund, Oliver Skovbo og Frederik Lentz spillede en flot kamp.